Реконструкція старого пентхауса в багатоцільове простір, Тайвань


Проект House H, який представляє собою реконструкцію старого пентхауса в сучасне багатопрофільне простір, розроблений студією HAO Design і реалізований в 2016 році в густозаселеному районі Цзоін міста Гаосюн, Тайвань. Старий будинок з 36-річною історією перетворений в теплий елегантний будинок в стилі ретро, ​​який функціонує як кафе, меблевий магазин і студія, а іноді використовується його власником в якості готової мебльованої резиденції. Стильний екстер’єр з вузьким фасадом зберігає двоповерховий план, популярний в 1960-х роках. Оригінальні дизайнерські рішення та знахідки ефектно оживили старе будова і надали йому особливий шарм.
Также прочить информацию об international school kiev вы можете посетив сайт m.ivona.bigmir.net.


Будинок знаходиться в щільному оточенні сусідніх будівель, що ускладнювало розміщення віконних прорізів. У зв’язку з цим, було прийнято рішення створити невеликий внутрішній двір, який дозволив мати безліч вікон і світлових люків, а також повернув старому будинку оригінальний стиль і чарівність. Для створення відкритих світлих просторів були видалені суцільні стіни, що розділяють приміщення, демонтована внутрішні сходи, вивільнити більше простір, а замість неї з’явилася сучасна зовнішня сходи. Залізні грати на вікнах і халупа з листового металу, додана до задньої частини першого поверху і виконує роль кухні, також були видалені. Щоб розширити внутрішній простір і створити чисті, що не захаращені приміщення, було використано прозоре скло, а в якості основи дизайну визначено білий колір.

Скляні перегородки дозволили візуально розширити простір і організувати вільну взаємодію між зонами і поверхами. Щоб привнести щось нове і оригінальне в рух по сходах вгору — вниз, був доданий нахил до французьких вікна на другому поверсі, які утворили трикутною платформою, на яку треба перейти при виході назовні через зовнішню сходи. Крім того, зовнішня сходи змушує відвідувачів входити всередину будівлі і виходити, оцінюючи красу відремонтованої будівлі.

Площа забудови House H становить всього 38 квадратних метрів, але коефіцієнт використання площі дуже високий. З огляду на, що будинок має два з половиною поверхи, його площа становить приблизно 74 квадратних метра. Прості білі стіни і світло-сірі бетонні підлоги освіжають інтер’єр, роблять його привабливим і гостинним. Проект також включав в себе організацію дворового простору, спрямованого на поліпшення якості обслуговування відвідувачів магазину і кафе.


Добавить комментарий