Ідеальний сімейний будинок з просторими інтер’єрами, Індія


Проект сучасного будинку H-House в місті Сурат, штат Гуджарат, Індія, виконаний в 2019 році за проектом архітектурної студії Co.lab Design Studio. Приватний особняк розташований в жвавому районі в оточенні висотних будівель. У ньому проживає велика сім’я, що складається з трьох поколінь — батьків і їх двох дорослих синів з власними сім’ями. Власники побажали створити розкішний і просторий будинок-оазис, тісно пов’язаний з природою. Крім того, серед пріоритетних побажань було створення сучасного дизайну, що вимагає мінімального обслуговування. Будівля має мінімалістичні архітектурні форми і лаконічний дизайн, заснований на контрасті використовуваних матеріалів.
Также выгодно купить кассовые чеки для отчетности вы можете посетив сайт chek-fns.ru.


Перший поверх має велике скління, яке освітлює структуру і надає йому стильний сучасний вигляд. Верхній обсяг, консольно виступає над нижнім поверхом, облицьований каменем і діє як інтерфейс з навколишнім середовищем, роблячи простору закритими від зовнішнього світу і зберігаючи їх конфіденційність. Контраст прозорості-непрозорості і відкритості-закритості підтримується по всьому будинку ефектним використанням різноманітних матеріалів. Монотонність важкого фасаду верхнього обсягу порушується рухомим алюмінієвим екраном, виконаним під колір дерева, який пом’якшує міцну текстуру каменю і робить будова особливо стильним і виразним.

Дизайн будівлі змінює звичну концепцію бунгало в саду, інтегруючи сади в бунгало і герметизируя природну зелену зону всередині будинку. Трирівнева приватна резиденція площею 1800 квадратних метрів призначена для повсякденного життя сім’ї і зводиться до простої формули «private vs public» (приватний проти громадського). Внутрішнє планування будинку чітко розмежовує суспільні і приватні простору. Н-подібне планування будинку забезпечує постійну циркуляцію повітря і створює цілісну і герметичну зв’язок між інтер’єром та екстер’єром. Внутрішні дворики діють як проміжні динамічні простору, розмиваючи межі між зовнішнім і внутрішнім середовищем.

Вишуканий ландшафтний дизайн надає внутрішньому простору особливе почуття безтурботності і створює відчуття присутності на природі. Центральний вхід в будинок знаходиться в передньому крилі першого поверху. Велика офіційна вітальня, кімната для гостей, домашній офіс і бібліотека знаходяться в передньому крилі будівлі. При цьому вітальня знаходиться на одній стороні, а кімната для гостей — на інший. Бібліотека виходить на зелений двір, розташований між передніми і задніми крилами будинку. Їдальня з великим обіднім столом на 10 місць розташована в секції, що з’єднує переднє і заднє крила.

Доступ до заднього крила здійснюється через широкий коридор, навколишній цей простір. Неофіційна вітальня розташована в задньому крилі на першому поверсі. Простора головна спальня, розташована навпроти кухні, має окрему терасу з видом на сад. Ефектно оживляє простір будинку розкішна гвинтові сходи, виконана з дерева і асоціюється з яскравим скульптурним об’єктом. Верхній поверх займає приватна зона. Просторі світлі інтер’єри роблять H-House ідеальним сімейним гніздечком, наповненим теплом і затишком.


Добавить комментарий