Розширення старого сімейного будинку в Австрії


Розширення старого сімейного будинку в місті Клостернойбург, округ Тульн, Австрія, виконаний в 2019 році за проектом House B, розробленим архітектурним бюро Smartvoll. Велика сім’я, що складається з шести чоловік, не хотіла розлучатися зі своїм старим будинком, з його чарівною мідним дахом і кованим балконом. У той же час, він був занадто малий для їх великого сімейства. Тому перед архітекторами було поставлено завдання не просто розширити будинок, а зробити так, щоб нова сучасна частина будівлі не превалювала над оригінальним будовою. Авторами проекту були розроблені три окремих будівлі, які збільшили площу сімейного будинку до 200 квадратних метрів.
Также посетив сайт https://p-parquet.ru/kley-dlya-parketa-stauf вы можете купить клей для паркета Stauf.


Крім того, завдяки грамотному розподілу будівель по ділянці, були утворені комфортні для відпочинку зовнішні простору — затишні внутрішні дворики і тераси. Фасади нових будівель облицьовані хвойної деревиною, яка придбала благородний темний відтінок після спеціальної обробки, що збільшує термін її експлуатації. У двоповерховій гострої вежі розміщені чотири просторі дитячі кімнати, по дві кімнати на кожному поверсі. У другому одноповерховому блоці знаходиться розкішна вітальня зона, оформлена в бібліотечному стилі. Між ними розташовується засклений з двох сторін павільйон з плоскою зеленим дахом — сімейна їдальня, яка є сполучною ланкою для всіх внутрішніх приміщень.

Вона знаходиться в центрі ділянки і стоїть на бетонному цоколі, на тій же висоті, що і оригінальна будівля. Скляні розсувні двері відкриваються в сад. Із західного боку до їдальні примикає блок з вітальні зоною, з північно-східного боку — дитячий корпус, з південної — відреставрований оригінальний будинок. Старий будинок, що зберіг свій історичний вигляд, надає новобудові особливий шарм і грунтовність, є джерелом сімейного затишку і позитивної енергії. Для того щоб не знецінити його в функціональному відношенні, в старому будинку розташовані важливі для кожної оселі простору — на першому поверсі знаходиться кухня відкритого плану і загальне сімейне простір з ванною кімнатою і коморою.

Другий поверх займає велика батьківська спальня з ванною кімнатою і робочий кабінет. Для кожного приміщення House B був створений індивідуальний інтер’єр, наповнений особливою атмосферою і має власний характер, в створенні якого активно використовувався навколишній ландшафт. Так, вітальня має види на виноградники, дитяча кімната виходить в бік долини, а невелика тераса для сніданку з південно-східної сторони — на сусідню ділянку. Стіни і стеля нових будівель оброблені деревом, а підлогу в їдальні, вітальні і кухні покритий террацо. Всі чотири будівлі оточені білим бетонним цоколем, навколо якого обладнані відкриті майданчики для відпочинку. По периметру всі будівлі оточують зелені газони, що забезпечують приємний відпочинок на свіжому повітрі.


Добавить комментарий