Родинна резиденція «Березовий Парк», Нова Зеландія


Родинний дім з романтичною назвою «Березовий Парк» (Birch Park House), проект якого розроблений архітектурним бюро Matter Architects, виконаний в 2019 році в місті Окленд, в північній частині Північного острова Нової Зеландії. Двоповерховий особняк площею 680 квадратних метрів належить подружжю, яка побажала мати будинок для великої родини — для своїх дітей, бабусь і дідусів. Резиденція, що отримала назву на честь свого дизайну, розташовується в мальовничому зеленому просторі з видом на море і пропонує мінімалістський дизайн, максимально відкритий в зовнішнє середовище.
Также заказать онлайн кроссовки вы можете посетив сайт rozetka.com.ua.


Будівля являє собою серію павільйонів, які, тісно переплітаючись з ландшафтом, створюють багато унікальних і гнучких просторів. Поріг в плані поверху залишається заниженим, що дає можливість обладнати безліч універсальних житлових приміщень. У проект включені аспекти чилійської і японської естетики дизайну. Нижні поверхи будівлі облицьовані клінкерною цеглою ручної роботи датського виробництва Petersen Tegl, який вже понад 220 років обпалюють за старою технологією на деревному вугіллі, використовуючи тільки натуральну сировину.

Фасади верхнього поверху, де розташовані приватні простору, оброблені деревом, обробленим за японською технологією Shou Sugi Ban, яка дає чудовий ефект консервації та декору. Оксамитова м’яка текстура підкреслює силу і красу натурального дерева. Поєднання тонкого і довгого датського цегли кольором бетону і обвугленою деревини робить будова надзвичайно стильним і динамічним. Інтер’єри будинку розроблені Matter Architects спільно з командою Bespoke Interior Design. Обрана колірна палітра відображає природний ландшафт. Натуральні екологічно чистих матеріалів привносять в інтер’єр особливу привабливість і гармонію.

В інтер’єрі переважають дерево і бетон, які ефектно доповнені смарагдово-зеленим каменем і сірим датським цеглою. Оригінальні декоративні елементи і аксесуари, серед яких натуральний текстиль і японські паперові ліхтарі зі сталевими балюстрадами, створюють розслаблену природну атмосферу. Використаний в оформленні кухні та ванної кімнати темний смарагдово-зелений і білий камінь роблять простір дивно елегантним і респектабельним. Приміщення першого поверху тісно інтегровані з зовнішнім середовищем, в той час як на верхньому рівні відкриваються широкі види на берегову лінію.


Добавить комментарий