Енергозберігаючий будинок зі скульптурною формою, Таїланд


Стильний триповерховий будинок, розроблений архітектурною студією ASWA, розташований в місті Maehongsorn, північній провінції Таїланду. Будинок належить німецько-тайської парі, яка вирішила побудувати в джунглях бетонний будинок, функціональний, естетичний і оригінальний. Все почалося з того, що німецький бізнесмен і мандрівник відвідав Таїланд, де зустрів свою майбутню дружину. Після декількох років спільного пошуку місця для будівництва власного будинку, вони зупинилися на цьому мальовничому ділянці, оточеному мальовничими горами і екзотичними рослинами. Будівля, яка була побудована в 2018 році, виглядає як скульптурна форма, що складається з трьох бетонних коробок, складених і зсунутих відносно один одного.

Также заказать блок лазера Canon FM2-1051 вы можете посетив сайт parts-ua.kiev.ua.

Перекриваються куби створили оригінальні еркери і поглиблення, адаптовані для терас. Всі три коробки мають однаковий розмір 6,60 на 6,60 метра і висоту 3,45 метра. Фасади нижньої коробки мають гипсово-цементну просту обробку, другий і третій поверхи облицьовані тонкими панелями з штучного дерева, що створюють ілюзію легкої конструкції на важкому бетонному просторі. Блоки всіх поверхів оснащені вікнами від підлоги до стелі, які забезпечують безперешкодний вид і природне освітлення у всіх приміщеннях.

Загальна площа будинку складає 135 квадратних метрів. На першому поверсі знаходиться соціальна зона — кухня, їдальня і невелика вітальня. На другому поверсі розташований робочий кабінет і ще одна кімната відпочинку. Верхній поверх займає головна спальня з великим панорамним вікном, що відкриває дивовижний краєвид на гори і тропічну долину, і ванна кімната з терасою. Поверх має додаткове освітлення через велике вікно в даху з видом на гори. З верхнього поверху сходи ведуть на відкриту терасу на даху, де обладнана площадка для відпочинку. Всі поверхи пов’язані елегантною дерев’яними сходами, що проходить по центру будинку через сходовий атріум, який дає можливість членам сім’ї бачитися і спілкуватися, перебуваючи на різних поверхах.

Для підвищення енергоефективності будівля має природну вентиляцію, а на його даху розташовані сонячні батареї, що забезпечують житло електрикою і гарячою водою. Крім того, в будинку встановлена система збору дощової води. Світлодіодне освітлення, встановлене у всіх приміщеннях, також допомагає знизити споживання енергії.


Добавить комментарий