Нестандартний гострий будинок на острові, Канада


Проект Sooke 01 House розроблений архітектурною студією Campos Studio і реалізований в 2018 році на півдні острова Ванкувер, муніципалітет Суці, Британська Колумбія, Канада. Будинок площею 135 квадратних метрів побудований для жінки і її собаки і розташований на вершині лісистого пагорба поблизу узбережжя Салішского моря. Архітектори утрималися від традиційного бажання поставити будинок на узліссі з видом на море, а вважали за краще невелику галявину в оточенні старих дерев.

Также посмотреть сколько стоит штукатурка фактурная вы можете посетив сайт decor-master.kiev.ua.

Тихоокеанський північно-західний ліс з величною сосною Дугласа, ситхинской ялиною і могутнім кедром та його мальовничі околиці надихнули архітекторів на створення цього незвичайного будинку. Його нестандартна загострена форма обумовлена ​​рельєфом місцевості і бажанням зберегти ліс на ділянці недоторканим. Фасади будинку облицьовані панелями з чорного металу, що додають будові індустріальний вигляд, і похилими дерев’яними рейками, які допомагають будовою адаптуватися до природного контексту. Великі вікна і скляні двері роблять житло стильним і сучасним, а вікна неправильної геометричної форми додають оригінальності.

Структура будинку, що імітує стовбури дерев, організована навколо однієї пропорційній бетонної колони, що піднімається з підлоги. Ця колона разом з дерев’яною піччю відтворює і об’єднує будинок з ритмом лісу. Извилисто-ребриста балка галузиться уздовж основного простору і підтримує тонкий дерев’яний планковий стелю, що нагадує полог оточуючих хвойних дерев. Будинок організований таким чином, що кожна кімната має свій індивідуальний вид на ліси, стовбури і полог дерев, берегову лінію, море або гори. Завдяки цьому, створений унікальний інтер’єр, наповнений індивідуальними природними картинками. Центральну частину будинку займає кухня, вітальня і їдальня, які мають вихід на терасу з видом на узбережжі, що відкривається крізь стовбури дерев.

Між кухнею, обідньою зоною і вітальні розташована почорніла сталева колона, що імітує стовбур дерева. У цій точці висота стелі досягає максимуму, що підкреслено обробкою з дерев’яних дощок. Головна спальня і гостьова розташовані в двох протилежних кінцях будинку. Інтер’єр виконаний в стилі мінімалізму в спокійній колірній гамі. Велика кількість предметів, виготовлених з натурального дерева, привносять в простір теплоту і затишок. Дерев’яне облицювання внутрішніх стін і стелі роблять приміщення більш вільними і просторими. Різна висота геометрично різноманітних стель, криві, ламані і асиметричні лінії, присутні в інтер’єрі, надають простору особливий шарм і елегантність.


Добавить комментарий