Будинок для відпочинку любителів водних видів спорту, Чилі


Невеликий затишний будинок Refugio Matanzas, спроектований Cerda Pe Arquitectos, побудований в 2017 році в прибережній селі Матансас, комуна Навидад, провінція Карденаль-Каро, Чилі. Це місце відоме своїми розкішними пляжами і дуже популярно серед любителів кайтинга і віндсерфінгу. Власники будинку, любителі кайтинга, вирішили побудувати тут власний будинок, який дозволив би їм комфортно відпочивати на природі і займатися водними видами спорту. Одноповерховий каркасний будинок з плоским дахом загальною площею 105 квадратних метрів знаходиться на вершині схилу, трохи нижче пікової точки, що захищає будова від сильних південних вітрів. Саме через сильні вітри будинок спроектували одноповерховим, нібито розпластаним на ділянці. Вибір форми даху на користь плоскою пояснюється тим, що такі конструкції найбільш стійкі до вітрових навантажень. Фантастичну геометрію будівлі створює ширина даху, яка змінюється щодо заснування. Якщо дивитися на будинок під різним кутом, створюється динамічна архітектура, що дозволяє будовою змінювати свій вигляд. Значущою деталлю проекту стала крита затінена тераса, звернена в сторону річки Рапель.
Также заказать онлайн Фасады и облицовочные материалы вы можете посетив сайт тротуарнаяплитка.рус.


Для будівництва та оздоблення будинку були використані екологічні та якісні матеріали. Каркас і фасади виконані з деревини сосни, яка поширена в регіоні і є дуже популярним матеріалом серед місцевих забудовників. Панорамні вікна звернені на північ, відкриваючи мальовничі краєвиди на навколишній ландшафт. Оскільки з півдня дмуть сильні вітри, скління південного фасаду зведено до мінімуму, він має невеликі вікна, що дозволяють знизити теплові втрати. Простір будинку тісно пов’язане з природою. Панорамні вікна і тераса стирають кордони, об’єднуючи інтер’єр і навколишнє середовище в одне ціле. Будинок має соціальну зону відкритого планування — вітальню, їдальню і кухню, а також дві спальні і ванну кімнату, які займають 57 квадратних метрів. Другу половину будівлі займає велика тераса закритого типу площею 48 квадратних метрів, на якій облаштовано кухня з мангалом, обідня зона і зона відпочинку з лежаками і кріслами-мішками. Будинок спроектований таким чином, щоб його, при бажанні, можна було б збільшити за рахунок додаткових модулів.


Добавить комментарий