Родинна резиденція з великою бібліотекою, Португалія


Сучасна сімейна резиденція Agrela House виконана в 2018 році у муніципалітеті Агрело, Португалія, за проектом архітектурної студії Spaceworkers. Будівля площею 365 квадратних метрів має форму куба і побудовано з відкритого бетону, дерева і скла. З боку вулиці фасад будинку закритий, завдяки чому зберігається конфіденційність. Фасад, звернений в сторону двору з басейном, повністю засклений, що дає можливість інтегрувати інтер’єру в навколишнє середовище. Особливий інтерес представляє дах будинку, яку можна розглядати як п’ятий фасад. Монолітна бетонна дах, що має різну форму і висоту, приземляється на світле дерево і скло, створюючи ефектний контраст між важким бетоном, легким деревом і візуально повітряним склом. Опалубка, схожа на варіації даху, також має злети і падіння, виступи і поглиблення, що утворюють тіні в різний час дня, що надає фасадам особливий драматичний вид. Текстурований бетон з часом буде старіти і стане більш інтегрованим у сільську середу. Те ж саме трапиться з дерев’яною основою, з роками вона набуде особливого благородний відтінок.
Также посетив сайт http://industrygbi.ru/ вы можете посмотреть контакты завода железобетонных изделий в СПб.


Інтер’єр виконаний в сучасному мінімалістському стилі в яскравій кольоровій гамі і з максимальним використанням природного світла. Одним з основних побажань замовника була наявність в будинку достатнього місця для розміщення багатої сімейної бібліотеки. Ідея для її розміщення була запозичена з класичних бібліотек епохи Відродження з ковзаючою сходами і високими полицями під стелю. Подібно бібліотекам даної епохи, втручання засноване на високому просторі, здатному організувати ієрархічні і різноманітні інтер’єри.


Добавить комментарий