Лісові будиночки для сімейного відпочинку, США


Проект Hood Cliff Retreat є серією сімейних будиночків в Хансвілл, округ Кітсап, штат Вашингтон, США, розроблений архітектурно-дизайнерської фірмою Wittman Estes Architecture + Landscape і реалізований в 2018 році. Будиночки побудовані на мальовничому лісі на вершине скелі з видом на західний берег фьорда Washington’s Hood Canal, північний захід Тихого океану. Побудована в це місце в 1962 році темна однокімнатна кабіна з кедра застаріла й не задовольняла потреби сім’ї в комфортному розміщенні та організації відпочинку. У зв’язку з цим, перед авторами проекту була поставлена ​​задача реконструювати старий будиночок, здійснити до нього прибудову, передбачивши додаткові спальні для великої родини, а також зробити навіс і нову ванну кімнату.
Также заказать онлайн комплект видеонаблюдения вы можете посетив сайт novicam66.ru.


Власниками ділянки є пристрасні любителі природи — Пет Трот (Pat Troth), фахівець в області гідрології та лісового господарства, і Джон Трот (John Troth), фотограф дикої природи. Їх дорослі діти працюють фахівцями в області природних ресурсів і проводять більшу частину свого часу в подорожах. Вся сім’я географічно розкидана — батьки живуть в Індіані, діти — в Торонто і Північної Кароліні. Проект Hood Cliff Retreat надав родині можливість збиратися разом і насолоджуватися мальовничою природою на березі фьорда.

Hood Cliff Retreat- це три одноповерхових будівлі — основний будинок, прибудова і гостьовий будиночок, загальною площею 80,8 квадратних метрів. Усі будівлі навмисно прості за формою і матеріалами, щоб зосередитися на навколишній природі і мінімізувати бюджет будівництва. За словами архітекторів, проект був продиктований незвичайним джерелом натхнення — гніздом однієї з місцевих птахів, яка звично гніздиться на землі. Подібно пташиному гнізда, будиночки одночасно відкриті навколишньої природи і захищені від зовнішнього впливу. З невеликої висоти вони мають вигляд гнізд, розкиданих по ділянці. Будівлі виходять на ландшафт зі скляними розсувними дверима і дерев’яними палубами, повністю інтегруючи в зовнішній простір.

Фасади будівель облицьовані необробленим кедровим сайдингом, який згодом набуде виразну патину і зіллється з навколишнім лісом. Велика площа скління наповнює приміщення природним світлом і дозволяє милуватися навколишньою природою. Проста і стримана палітра матеріалів значно знизила вартість проекту. Бетонний фундамент і каркас статі старої хатини були збережені, а сама будівля знесена. Кедрові балки зі старої споруди були використані для стільниць, корпусу і частин зовнішнього облицювання. Внутрішні стіни і стеля були облицьовані соснової фанерою, а підлоги виконані з ялини листяних порід. З цих же матеріалів виконана меблі і вбудовані комори. У новому будинку з прибудовою обладнана соціальна зона відкритого планування — кухня, їдальня і вітальня з дерев’яною піччю від датської компанії Morsø і збірної ліжком Murphy.

Скляні двері від Lindal, висота їх більш ніж три метри, забезпечують безперешкодний вид з вітальні на фіорд і вихід на терасу. Лінійна кухня використовує довгу стіну максимально ефективно, а великий обідній стіл служить місцем збору для великої родини. Кухонні підвісні шафи, виготовлені з фанери берези, зливаються зі стінами, створюючи невимушений і гармонійний інтер’єр. Бетонна кухонна стільниця виходить на зовнішню кухню, обладнану на терасі з дерев’яною палубою. Шезлонги від Van Keppel Greene і зона барбекю розташовують до приємного проведення часу. Скляний вестибюль з’єднує соціальну зону з прибудовою, в якій облаштовано приватна зона, в тому числі головна спальня ванна кімната. Домінування в інтер’єрі натуральної деревини створює відчуття затишку і гармонії. Шкури на підлозі, хутряні накидки і пледи підтримують відчуття затишку і тепла.


Добавить комментарий