Громадський центр Hoehyeon, Південна Корея


Громадський центр Hoehyeon виконаний в 2019 році в районі Юнг-гу, місто Сеул, Південна Корея, за проектом Yong Ju Lee Architecture. Hoehyeon виник на місці відремонтованого дерев’яного будинку, побудованого в 1935 році під час японського колоніального періоду. Реконструкція старого будинку є частиною проекту з оновлення міста, проведеного урядом Сеула. Ці дерев’яні будинки в Японії часто називають кумулятивними будинками, і багато хто з будівель визначені як архітектурні цінності міста з урахуванням їх архітектурного та історичного значення.
Онлайн мониторинг обменников на сайте rateex.ru.


За 80 років цей будинок неодноразово перебудовувався і ремонтувався, тому визначити його первісну форму архітекторам було складно. У зв’язку з цим, дизайн нової будівлі був зосереджений на збереження архітектурної настрою об’єкта і його історичної атмосфери. У процесі реконструкції все зовнішні стіни були знесені і встановлені заново на основі лінії даху. Внутрішні стіни були замінені сталевими колонами і балками.

Дизайн був орієнтований на показ дерев’яної стельової конструкції традиційного японського будинку. Завдяки усуненню внутрішніх стельових панелей і стін, на другому поверсі було створено великий відкритий простір, де розмістили зал і відкриту лекційну кімнату. Встановлений суцільноскляні консольний обсяг, підтримуваний сталевими настилами і колонами, демонструє унікальне поєднання сучасних матеріалів, таких як метал і скло, зі старими, в тому числі деревом і черепицею. Скляна консоль дає можливість з вулиці бачити стельову конструкцію традиційного японського дерев’яного будинку, а також спостерігати за тим, що відбувається всередині. Загальна площа двоповерхового Центру становить 188,0 квадратних метрів. На його території розміщені офіс, хол, дитяча кімната, відкрита аудиторія і зал.


Добавить комментарий