Будиночок з вогнестійким дизайном, Австралія


Будиночок для відпочинку Bellbird Retreat House виконаний в 2018 році в невеликому містечку Кілларні, поблизу кордону Квінсленда і Нового Південного Уельсу, Австралія, за проектом Steendijk Architects. Bellbird Retreat — це уїк-енд в мальовничій сільській місцевості, який відзначений кількома престижними архітектурними нагородами. Будиночок розташований на висоті 700 метрів над рівнем моря в лісовому заповіднику на краю Великого Вододільного хребта Квінсленда. Коли в 2010 році власники купили ділянку землі площею 127,5 гектарів, вони вирішили побудувати тут невеликий будиночок для відпочинку у вихідні дні, що б не порушив місцеву екологію. Цей район сильно схильний до лісових пожеж, що було враховано при визначенні структури, форми будівлі, плануванні і виборі будівельних матеріалів.
Также посетив сайт https://oknatek.ru/services/osteklenie-balkonov/ вы можете заказать остекление балконов.


В процесі реалізації проекту з’явилося скромне, разом з тим надійне житло площею 67 квадратних метрів, тісно пов’язане з навколишньою природою. Будинок розташований на консольної бетонній плиті, яка дозволяє уникнути активного втручання в чутливий ландшафт, а також зменшує ймовірність потрапляння змій і диких тварин в будинок. Крім того, на північному краю плити, що підноситься над схилом, є місце для відпочинку на свіжому повітрі. Головною визначною пам’яткою будови є плісирована сталевий дах, що вінчає три поворотних цегляних клинка, які пов’язують будинок з ділянкою і захищають його від вітру, жаркого сонця і вогню. З огляду на небезпеку виникнення лісових пожеж, з конструкції даху були виключені дерев’яні крокви.

Замість них була використана конструктивна здатність сталевих складок для створення однопрогоновою конструкції з непідтримуваними консольними карнизами. Широкі карнизи забезпечують захист від суворого австралійського сонця, а в разі пожежі витримують високу температуру. Дах базується на надійних цегляних стінах, товщина яких досягає 50 сантиметрів. При певному освітленні цегла набуває вигляду текстурованого польового каменю, роблячи будова особливо привабливим. Форма скрученої даху відповідає топографічним особливостям місцевості. Вона опускається вниз над спальнями, створюючи відчуття замкнутості і безпеки, і піднімається над вітальні, відкриваючи через панорамні вікна від підлоги до стелі вид на гори.

Конструкція даху була оброблена таким чином, щоб сприяти природному вивітрювання і патині. Водостічні труби, зроблені з автомобільних глушників, надають будові особливий шарм. Внутрішня палітра кольорів і матеріалів цілеспрямовано обмежена. Для оформлення інтер’єру використані довговічні і не вимагають спеціального обслуговування матеріали, в тому числі дерев’яний настил, цегляна кладка, дерев’яне облицювання стін і стель. У будиночку є дві спальні, орієнтовані на північний захід, вітальня, ванна кімната і кухня. Вікна спальні орієнтовані на «ранкові» види, а житлові приміщення — на «вечірні» з видами на Кондамінское ущелині. Ванна кімната розташована між спальнями.

Двері коридору вбудовані в стіну і можуть бути легко сконфігуровані, щоб з двох спалень можна було користуватися ванною кімнатою зі збереженням конфіденційності або мати окрему ванну кімнату в головній спальні. Простий і лаконічний інтер’єр врівноважують приголомшливі види з вікон. Будинок повністю самодостатній, він має невелику фотоелектричні і акумуляторну системи, розташовані на північному сараї вниз по схилу.


Добавить комментарий