Бетонний лофт з промисловим характером, Словаччина


Сучасна квартира в стилі лофт виконана в 2018 році в Млініце, великому постіндустріальному районі міста Братислава, Словаччина, за проектом місцевих студій Juraj Hubinský + Kuklica x Smerek Architekti. Двоповерховий лофт площею 73 квадратних метрів знаходиться в колишньому промисловому будівлі на вулиці Турбіновой, в досить віддаленому братиславському коричневому поле. Після складної перебудови будівлю було перетворено в сучасний адміністративний, культурний і житловий комплекс з мінімальними житловими одиницями. Лофт-апартаменти на верхніх поверхах доступні із загального коридору на п’ятому поверсі. Кожна квартира має вихід на терасу. За бажанням всіх сусідів, тераса загальною площею 25 квадратних метрів не розділена по квартирах, вона має тільки позначені межі — дружнє співтовариство сусідів використовує їх разом в міру необхідності.
Также заказать ремонт комнаты в Москве вы можете посетив сайт komnatremont.ru.


Проект Mlynica Loft Apartment підкреслює первозданну естетику промислового об’єкта і відображає характер місця, а також побажання клієнта. Архітектори зберегли якомога більше оригінальних бетонних конструкцій, природним чином підтримуючи справжній індустріальний дух простору. Лофт-конверт виконаний з гіпсового литого бетону, залізобетонного стелі і бетонної підлоги з епоксидним лаком. Щоб приховати неестетичні сліди будівлі на стелі, його пофарбували в колір, наближений до кольору бетону. Необроблені бетонні конструкції, чорні металеві елементи і відкрита проводка підсилюють промисловий характер об’єкта. Вхід в квартиру передбачений на першому поверсі. За бажанням власника, нижній поверх, а це найхолодніше місце в квартирі, призначений тільки для сну. Тут знаходяться спальня, ванна кімната, туалет і вбудована шафа-гардероб. Всі двері об’єднані в компактну дзеркальну поверхню, яка візуально збільшує простір. Раковина з нержавіючої сталі розташована за межами дзеркального ящика і відділена від ліжка висить чорною сталевий вішалкою, а також текстильної фіранкою у верхній частині кімнати. Це дозволяє повністю відокремити спальню від решти простору. Архітектори зберегли оригінальні водопровідні та каналізаційні трубопроводи для запланованої тут раніше кухні.

Чорна сталева сходи ведуть на верхній рівень, де знаходиться соціальна зона — вітальня, поєднана з їдальнею, і кухня. З вітальні є вихід на терасу з видом на Карпати. Верхній поверх, розташований під кутом, з’єднаний зі сходами з блекотою березової фанери і контрастує з темною кухонної коробкою з чорної вітражного фанери, чорним обіднім столом і чорними стільцями. Набір м’яких меблів у вітальні зоні обтягнутий сірою тканиною. Лофт висвітлюється характерними для даного стилю підвісними люстрами, що висять над ліжком і обіднім столом в поєднанні з технічним освітленням.


Добавить комментарий