Вілла з хвилястим бетонним фасадом, Китай


Сучасна вілла House Т на березі моря в невеликому курортному містечку Aranya, Циньхуандао, Китай, побудована в 2018 році за проектом архітектурної студії META-Project. Вілла знаходиться в ідеальному для відпочинку місці — за кілька кроків від тихого чистого пляжу. Клієнт побажав перебудувати старий пляжний будинок, підвищити його комфортність і привести у відповідність з прекрасним морським пейзажем. META-Project відновив і змінив колишню структуру, додавши більш короткий крило з південного боку, щоб забезпечити відкриту планування для більшої кількості житлових приміщень. Був створений новий просторовий досвід, який буквально «проникає» через будівлю, дозволяючи її жителям перебувати в тісному контакті з навколишнім середовищем. Північний фасад був реконструйований в два переплетених обсягу — біла бетонна стіна важкої Т-подібної форми була відлита на місці і розміщена на підставу з темного багатошарового сланцю.
Также заказать выгодно жалюзи вертикальные ставрополь вы можете посетив сайт zhaluzistavropol.ru.


Товста броня фасаду не тільки захищає будівлю від холодних зимових вітрів, але і додає будинку особливий шарм і індивідуальність. Хвилеподібний фасад з монолітного бетону і перфоровані отвори привертають увагу відпочиваючих, вигідно виділяючи House Т серед сусідніх будівель. У будинку безліч стратегічно розташованих великих вікон, що забезпечують достаток денного світла, зводячи до мінімуму необхідність висвітлення. Двоповерховий особняк площею 328,26 квадратних метрів має зручне планування і безліч громадських просторів, призначених для спільного відпочинку всіх членів родини і гостей. Перший поверх — це відкритий простір з вестибюлем, вітальнею, кухнею, їдальнею і бібліотекою. Висока вітальня дарує відчуття відкритості та легкості з панорамним видом на море і небо. Житловий простір на першому поверсі звернено до зовнішнього саду, через який легко дістатися до пляжу.

Сходи, розташована поруч з бібліотекою, веде на другий поверх, де обладнана приватна зона з чотирма спальнями, зверненими в бік моря. Безрамне кутовий вікно виходить у внутрішній сад. При будівництві і обробки приміщень використані переважно місцеві матеріали, зокрема, скельні смуги для плінтуса, що тягнуться від зовнішньої частини до внутрішньої частини. META-Project також перейняв безліч місцевих ремесел, починаючи від темного терраццо на кухні і закінчуючи інкрустованою галькою навколо ванни. Але найбільш яскравим і цікавим є хвилястий литий бетон на фасаді.


Добавить комментарий