Середземноморська сімейна резиденція, Іспанія


Стильний сімейний будинок Casa VN побудований в 2018 році в місті червоніли, провінція Барселона, Каталонія, Іспанія, за проектом архітектора Гіллема Каррера (Guillem Carrera). Місто, де знаходиться будинок, розташований між Середземним морем і прибережної гірською грядою. Висота похилих ділянок в цих місцях досягає 400 метрів у висоту від рівня моря. З огляду на особливості топографії, майданчики для будівництва були історично організовані на терасах, стабілізованих кам’яними стінами. Резиденція розташована в анклаві між недавно побудованими будинками і історичним маєтком. Вона займає похила ділянка, типовий для історичного ландшафту. Його горизонтальна стабілізація досягнута за допомогою трьох поздовжніх захисних стінок в напрямку північ — південь висотою три метри кожна, які структурують місцевість на трьох терасах. На ділянці також знаходиться кам’яна каплиця і старі дерева. Проект розроблявся з урахуванням шанобливого ставлення до історичних особливостей місцевості та збереження його унікальності. Стратегія реалізації програми і гібридна ландшафтна інтеграція включала в себе дві концепції — гармонізацію і монументалізації.
Также заказать онлайн готовый комплект видеонаблюдения вы можете посетив сайт novicam66.ru.


В результаті вийшов чудовий архітектурний ансамбль, для якого характерні позачассі, різнорідність, і, разом з тим, цілісність. Новий об’єкт не тільки не порушує оригінального характеру місця, а й просторово і функціонально взаємодіє з ним. Гармонізація була досягнута за рахунок використання однакових матеріалів — для обробки існуючих підпірних стін був використаний той же камінь, з якого побудована каплиця. Двір був засаджений нової середземноморської рослинністю, яка органічно поєднується з існуючою. Монолітна структура залізобетону, підтримана сталевими колонами і вапняним розчином, створюють середземноморську скульптуру, монументальну і яскраву. Будинок площею 869 квадратних метрів побудований на чотирьох диференційованих рівнях. Найнижчий рівень містить парковку, велнес-простір з басейном і складські приміщення. На наступному рівні розміщена соціальна зона — вітальня, їдальня і кухня. На третьому рівні обладнана приватна зона, на четвертому — кабінет, який з’єднується із зеленою терасою. Кожна з кімнат орієнтована на різні візуальні елементи ландшафту — море, долину, оливкові поля і невеликий сусідній ставок. Раніше існували тут кам’яні стіни проходять через будинок, збігаючись з найбільш актуальними просторами. На плоских дахах висаджені зелені рослини, тому з висоти пташиного польоту будинок сприймається як частина ландшафту. Крім того, зелений покрив сприяє охолодженню будинку в жарку погоду і підтримці в ньому комфортної температури. Для відпочинку на свіжому повітрі з південного боку будинку обладнані перголи, виконані з дерев’яних балок. Casa VN є володарем енергетичного сертифіката ступеня А як будинок найнижчим рівнем енергоспоживання.


Добавить комментарий