Сучасна билиотека в гірському селі, Китай


Бібліотека, або Книжковий будинок, Mountain House in Mist побудована в 2018 році в віддаленому селі Лянцзяшань, повіт Уї, провінція Чжецзян, Китай, за проектом архітектурної фірми Shulin Architectural Design. Основною метою проекту було створення комфортного місця для читання і зустрічей жителів села, тобто своєрідного соціального центру, цікавого для людей різного віку. Будівля розташована в центрі села недалеко від площі, поруч з якою збереглися старі будинки, виконані з утрамбованої землі. Бібліотека займає трикутний ділянку з головною алеєю на півдні і триметрової кам’яною стіною на півночі, біля підніжжя якої обладнана дитячий ігровий майданчик. Раніше на цьому місці знаходився корівник, але з часом він став непридатним. Конструкція будівлі виконана з дерева і стали і встановлена ​​на десять колон, створюючи затишний внутрішній дворик на нижньому поверсі. Невеликий бар, де можна купити воду, відкрита водойма з дощовою водою, стіл для читання і посиденьок роблять це місце привабливим для жителів села. Двосхилий дах, одна із сторін якої вища за другу, покрита традиційної в цих місцях сірої черепицею.
Также прочитать об Грамотные инвестиции вы можете посетив сайт rstudia.ru.


Фасади будівлі покриті сонячними панелями, що є рідкістю для сільської місцевості. Вони роблять будова напівпрозорим, створюючи комфортне освітлення всередині і дозволяючи милуватися приголомшливими гірськими пейзажами, які оточують село. У нічний час Книжковий будинок світиться подібно яскравому ліхтаря. Верхній поверх площею 156 квадратних метрів є великий відкритий простір, в якому розташовуються бібліотека і читальні зали. Інтер’єри виконані зі світлої деревини сосни, яка створює атмосферу затишку і домашнього тепла. Розташування книжкових полиць визначає прозорий коридор, що проходить по всьому периметру будівлі. Його прозорість забезпечується комбінацією рам з соснової деревини та панелей з полікарбонату. Зручні читальні місця на підвіконні дають можливість батькам спостерігати за дітьми, які перебувають на ігровому майданчику, розташованої на тому ж рівні, що і другий поверх бібліотеки. У читальних залах використовуються сітки, щоб зробити сходи і мезонін більш безпечними.


Добавить комментарий