Високогірний екологічний готель Zallinger Refuge, Італія


Готель Zallinger Refuge на схилах хребта Альпе-ді-Сьюзі в Південному Тіролі, Італія, модернізований і розширений за проектом архітектурної студії Noa *. Вперше в цьому місці виникло поселення 160 років тому. Карл фон Заллінгер-Стіллендорф викупив землю на висоті 2200 метрів з видом на головну вершину Доломітових Альп Sassopiatto і побудував будинок, сім комор і каплицю. У другій половині ХХ століття поселення знесли, а на його місці з’явився готель Zallinger. Автори проекту вирішили відтворити селище і розширити стару високогірну готельну структуру, підвищивши рівень її комфорту, при цьому не змінюючи ландшафт і не порушуючи екологічний баланс. Проект, завершений в 2017 році, створив нові простори без зміни існуючих обсягів, в результаті його площа збільшилася до 1870 квадратних метрів. Всі матеріали, використовувані в будівництві і обробці приміщень сертифіковані, а будівлі побудовані з максимальним захистом навколишнього середовища у всіх аспектах будівництва, за що готель отримав сертифікат Сlima.
Также рекомендую вам отличного брокера Binomo.


Власники готелю відмовилися від класифікації «чотири зірки», яке б спричинило значне збільшення площі будівель на шкоду ландшафту. Наявні в існуючій будівлі 13 номерів були збережені і реконструйовані. На першому поверсі з’явилися ресепшен, лобі, лаундж і ресторан. Поруч з головним будинком у відповідності з початковим планом ділянки побудовані 24 номери, виконані у вигляді міні-шале. Вони розташовані попарно і спираються на бетонну плато. Основним будівельним матеріалом, як і в 19 столітті, стали повсть, скло і натуральне дерево. Оформлення фасадів натхненне структурою древніх сараїв. Вони оброблені блоками з цільного дерева, складеними разом в чергуванні повних і порожніх просторів. Дерев’яні панелі спроектовані таким чином, що вони відкриваються у великих вікон, дозволяючи милуватися захоплюючими альпійськими пейзажами. У закритому вигляді вони формують приголомшливу гру світла і тіні, створюючи в номерах приємну розслаблюючу атмосферу. Така структура дозволяє уникнути дратівливих відображень відкритих вікон, недоречних в умовах високогір’я.

Дахи шале покриті традиційної для цих місць дерев’яної черепицею. Приміщення опалюються паллетамі, а електрику споживається в мінімальних кількостях. Крім того, було прийнято рішення не висвітлювати доріжки, що з’єднують будови, щоб уникнути світлового забруднення, а для переміщення в темний час доби всім гостям видаються ліхтарики. Інтер’єр приміщень вражає домашнім теплом і сучасним комфортом. Домінування натурального дерева створює затишну атмосферу. У барі, наприклад, великий ялиновий стовбур перетворився в оригінальну барну стійку. Дизайн винного льоху натхненний горами і має дерев’яні стелажі, встановлені під кутом. Дерев’яний коридор, який демонструє вироби з дерева, які використовувалися при будівництві хатин, веде до готельних номерів. Стіни і стеля в них покриті дерев’яними панелями, за якими знаходяться спеціальні звукопоглинальні панелі. Поглинання звуку також досягається за рахунок використання повстяного статі, традиційного альпійського матеріалу. У деяких номерах є невеликий горище, який можна використовувати в якості відокремленого куточка або дитячої ігрової кімнати. Предмети декору натхненні традиційної мисливської одягом, наприклад, подушки мають в’язані деталі і повсть.


Добавить комментарий