«Будинок перших уроків» архітектора Ray Dinh, Австралія


Резиденція «First Lessons House» в курортному містечку Портси, штат Вікторія, південний схід Австралії, виконана в 2017 році за проектом Ray Dinh Architecture. «First Lessons House» (Будинок перших уроків) — це перший архітектурний проект Рея Діна (Ray Dinh), який став успішним для клієнта, його сім’ї і друзів. Проект дав перші цінні уроки архітектору в розумінні основ створення будинку, повністю відповідає контексту і повсякденним звичкам власників. Уроків було так багато, що це послужило натхненням для назви проекту. Ділянка, де знаходиться будинок, займає прекрасне місце — він виходить на лагуну і заповідник дикої природи на півострові Морнингтон. Будинок займає місце в самому кутку ділянки серед мирт і чайних дерев.

Также прочить интересную статью Строительный аудит — зачем он нужен? вы можете на сайте www.business-gazeta.ru.

Одним з пріоритетних побажань замовника було створення простору, максимально інтегрованого з навколишнім ландшафтом і пристосованого для комфортного відпочинку разом з численними друзями. Будівля має L-подібну форму. Така форма і особливості розташування пов’язані з бажанням архітектора використовувати в своїх інтересах сонце, тінь дерев, що переважають вітри і панорамні види на лагуну. В якості основних будівельних матеріалів були обрані найбільш міцні, економічні і цікаві за текстурою — обвуглена листяна деревина blackbutt, бетон і гофровану залізо. Обгоріла чорна деревина і бетон надають будинку солідність і тепло.

З метою економії коштів і зниження експлуатаційних витрат задній фасад будинку обшитий гофрованим залізом. У будинку є простора соціальна зона відкритого планування — вітальня, їдальня і кухня, а також 5 спалень. Головна спальня примикає до вітальні, а чотири інші спальні розташовуються в другому крилі, яке завершується дитячої ігровою кімнатою з видом на лагуну. Основні кошти бюджету в процесі реалізації проекту були спрямовані на оформлення громадських приміщень, тому приватна зона відрізняється скромністю і лаконічністю. У спальнях стіни і стелі виконані з гіпсокартону, а підлога має просте килимове покриття. Соціальна зона виглядає стильно і затишно. Зручні великі дивани біля телевізора і бетонного двостороннього каміна розташовують до приємного проведення часу. В сторону саду і центральної тераси встановлені великі розсувні скляні двері, які дозволяють повністю злитися інтер’єру і навколишнього ландшафту в один простір. Розташовані над дверима вікна з обвугленими дерев’яними планками фільтрують сонячні промені і відкривають вид на верхівки дерев.

Продовженням соціальної зони є розкішна тераса, яка в гарну погоду служить їдальні і зоною барбекю. Палуба є прекрасним місцем і для проведення великих свят, серед вже відбулися — святкування Нового року з вечерею на 45 осіб. Поруч з будинком знаходяться навіс для машини і споруда, в яких зберігаються необхідні для організації відпочинку предмети, серед яких човен, дошки для серфінгу, гідрокостюми, а також садово-городній інвентар. За навісом для машини обладнані вуличний душ і дерев’яна пергола. У нижній частині двору знаходиться басейн з дерев’яною палубою.


Добавить комментарий