Дом «с двумя лицами» в Вулооваре, Австралия


Реконструкція будинку в Вулооваре, передмісті південного Сіднея, штат Новий Південний Уельс, Австралія, виконана в 2018 році за проектом архітектурної фірми Christopher Polly Architect. В процесі реалізації проекту було здійснено ремонт та перепланування старого будинку, а також будівництво до нього прибудови. Стара будівля з жовтої цегли було побудовано ще в 1960 році і давно потребувало модернізації і розширенні. Нова прибудова до будинку виконана в формі павільйону з фасадами з темної деревини і великою площею скління. Фасад старого одноповерхового будинку, що виходить на вулицю, зберігає архітектурні традиції даної местності.Он має невеликі вікна, завдяки чому зберігається конфіденційність особистої життя власників.
Также прочитать кто такой Юрий Андреев вы можете посетив сайт richkeeper.ru.


Сучасний засклений фасад двоповерхової прибудови, навпаки, повністю відкритий і орієнтований на задній двір, де знаходиться сад і зелена зона для відпочинку. Завдяки «двом особам» і «подвійному характеру» будівель, проект отримав назву «Binary House» (Бінарний будинок). Два незалежних будівлі пов’язані один з одним новим коридором, який проходить по центру плану. Загальна композиція будинку досягається за рахунок єдиної естетики оформлення приміщень, використання загальних матеріалів, серед яких фанера, бетон і чорні метали, а також однієї кольорової палітри, в якій домінують сірі тони. Завдяки реалізації проекту загальна площа будинку склала 182 квадратних метрів. У старому будинку розмістилася приватна зона — три спальні і дві ванні кімнати. Встановлені арочні світлові люки приємно змінили простір і візуально збільшили його.

З приватної зони в загальну, розміщену в прибудові, веде коридор, ключовим елементом якого є засклений дах, що дозволяє природному світлу дифундувати в усіх напрямках. Утворилися між будівлями внутрішні дворики, по обидва боки від з’єднує коридору, забезпечують приміщенням додатковий природне світло і вентиляцію. Основну площу прибудови зайняла соціальна зона відкритого планування — вітальня з стелею подвійної висоти, їдальня і кухня. Мінімалістичний інтер’єр витриманий в сірих тонах з вкрапленням деталей з фанери, виготовленої з деревини сосни. Ефектно виглядає контраст між важким темним металом і легкої світлої фанерою. Стильно оформлена зона їдальні. Скляний обідній стіл і шкіряні світло-коричневі крісла роблять її затишною і привабливою.

Кухня виконана зі світлої фанери і матового сірого каменю. Органічно вписується в композицію сучасна, дуже зручна і проста в кольорі меблі. Вона не прагне стати домінуючою, оскільки головна роль в створенні комфорту і чудового настрою належить навколишнього ландшафту, який стає частиною інтер’єру, завдяки розсувним скляним дверям, що з’єднує соціальну зону з навколишнім ландшафтом. На другий поверх, де знаходиться ще одна вітальня, ведуть сходи, виконана з фанери. При необхідності верхній поверх можна легко переобладнати в спальню або домашній офіс.


Добавить комментарий