Ефектний будинок-коробка з рухомими фасадами в Бразилії


Бразильський архітектор Флавіо Кастро (Flavio Castro), керівник студії FCstudio, розробив проект власного будинку під назвою Box House. Двоповерховий будинок розташовується на невеликому кутовому земельній ділянці в одному з житлових районів Сан-Паулу, Бразилія. Двома фасадами він примикає до сусідніх ділянок, тому перед архітекторами стояло завдання збереження його конфіденційності. У той же час, розробники проекту намагалися активно використовувати в пожвавленні інтер’єру навколишній ландшафт і природне світло. Для прискорення процесу будівництва використовувалося безліч заздалегідь створених елементів для складання, що не характерно для технології будівництва бразильських будинків.
Посмотреть онлайн мост по проекту да винчи вы можете на сайте travelinlife.ru.


Будівля являє собою металеву конструкцію з плиткою з бетону і включає два хрестоподібних стовпа, які виступають в якості головних вершин конструкції. Будинок має просту геометричну форму — прямокутник з плоским дахом, який фрагментований на дві частини, встановлені один на одного. У будівництві та интерьерном оформленні домінують такі матеріали, як бетон, сталь з електростатичного забарвленням і скло. Велика частина фасадів оброблена сталлю з приємним червонуватим відтінком, який прекрасно гармонує з пишною зеленню. Крім того, сталеві стіни підвищують безпеку будинку і захищають приміщення від шуму вулиці і аеропорту, який знаходиться поруч. На плоскому даху обладнано майданчик для відпочинку і сад. Крім того, зелений дах підтримує температурний баланс усередині будинку, а встановлені на ній сонячні батареї здійснюють нагрів води.

Для збереження конфіденційності житла по периметру ділянки зведений паркан, оздоблений текстурированним бетоном, який разом з пишною зеленню стає частиною інтер’єру. Родзинкою проекту є рухливість фасадів. Верхня частина будівлі може повністю закриватися сталевими гофрованими панелями, а нижня — відкриватися через розсувні скляні двері, об’єднуючи внутрішній простір з тропічним садом в одну архітектурну композицію. Геометрична форма будинку і рухливі фасади пояснюють назву проекту — «Будинок-коробка». Інтер’єр, який також розроблений FCstudio, знаходиться в гармонійному діалозі з екстер’єром. Він виконаний в сучасному стилі в спокійних природних тонах з яскравими акцентами. Нижній рівень будинку займають гараж на два автомобілі, пральня та ванна кімната. На першому поверсі розміщується соціальна зона відкритого планування — головна вітальня, їдальня і кухня. Окрасою простору є плаваюча сходи, обладнана на задній стіні вітальні. За вхідними дверима в сірому шафі, який відповідає стилю кухонних меблів, прихована ванна кімната. Кухня виконана в темних сіро-коричневих тонах.

Вона складається з трьох суцільних стін з кухонними шафами і довгого півострова. Центральне місце у вітальні займають два стильних білих журнальних столика і шкіряний диван світло-коричневого кольору. Яскраві червоні стільці в обідній зоні і предмети інтер’єру відтінків синього кольору в вітальні — кавові столики, крісло і настінний килим, — піднімають настрій і пожвавлюють природну естетику будинку. Сучасні картини, встановлені на підлозі перед сходами, і оригінальні світильники в зоні їдальні підтримують гармонію в загальному оформленні простору і є предметами естетичної насолоди. Повністю відкриваються скляні стіни і двері розмивають кордони між приміщенням і внутрішнім двориком, що актуально для жаркого клімату Бразилії. На верхньому поверсі розташовуються спальня, дві ванні кімнати і друга вітальня. Гофровані сталеві панелі обтікають поверх, і, при бажанні, повністю блокують сонячне світло. Для освітлення ванної кімнати і душовою встановлені три вікна на стелі, які орієнтовані в різні боки.

Вітальня обставлена ​​сучасними зручними меблями, об’єднаної в одну композицію затишним синьо-зеленим килимом. Інтер’єр спальні розташовує до повноцінного відпочинку і самоти. Він не тільки комфортний, але і естетично привабливий. Центр кімнати займає розкішне ліжко темно-сірого кольору. Безліч декоративних подушок, різних за розміром, кольором і фактурою, створюють приємну атмосферу і роблять простір яскравим і динамічним. Узголів’я ліжка, виконане з темного дерева, має кутові крила, в які можна прибирати книги. Ефектно виглядає стіна біля ліжка, прикрашена колекцією скошених дзеркал. За ліжком знаходиться ванна кімната з душовою кабіною. Проект Box House, виконаний студією FCstudio на чолі з Флавіо Кастро (Flavio Castro), вражає практичною елегантністю і цікавими дизайнерськими рішеннями, завдяки яким в будинку створена комфортна атмосфера для життя і відпочинку.


Добавить комментарий