Інноваційний дизайн будинку для сліпого клієнта в Італії


Проектування нового будинку в Тьєне, комуна провінції Віченца, область Венеція, Італія, виконано в 2018 році So & So Studio. Замовником є ​​жінка з ослабленим зором, яка прожила в старому будинку 55 років і звикла до його особливостям. Перед авторами проекту стояло завдання розширити його площу і створити інтелектуальне і інтуїтивне простір для незрячої людини, максимально просте і зрозуміле. Основна тема проекту виросла з простого гліфіческого мови. Картографічна система з використанням символів і простих малюнків інтегрована в підлогу. Для полегшення розпізнавання шаблонів для підлогового покриття були використані текстури, значно відрізняються один від одного на дотик — деревина, камінь і фарфор.
Посмотреть сколько стоит инсталляция + унитаз вы можете посетив сайт santehshop.kiev.ua.


Разом з клієнтом дизайнери визначили маршрути пересування і виклали їх текстурированной кам’яною плиткою. Текстуровані камені створюють шаблони, призначені для читання і дозволяють безпомилково визначити траєкторію пересування по будинку. Щоб звести до мінімуму будь-які заплутані ефекти лабіринту, був створений центральний коридор, уздовж якого розташовані всі інші приміщення. Будівля має три входи, один — з головною вхідних дверей, інший — з гаража і третій — з задньої тераси. Щоб полегшити пересування і уникнути потенційні небезпеки, в будинку відсутні внутрішні двері і пороги. Просторова безперервність по всьому будинку полегшує сприйняття клієнтом нового будинку. Крім того, планування в ньому, супроводжується старою звичною для власника схемою. Загальна площа будинку 232 квадратних метрів. У дизайн включені різні інтелектуальні технологічні рішення. На вході є спеціальні датчики з системою спостереження.


Добавить комментарий