Реконструкція горища в старовинному будинку в центрі Белграда, Сербія


Ремонт горищного приміщення в старовинній будівлі в місті Белград, Сербія, виконаний в 2017 році за проектом Zoran Dzunic Design. Будинок, побудований в 1920-х роках, розташований на головній пішохідній вулиці Старого міста. Горище, який не використовувався довгі роки, перебував в напівзруйнованому стані. Новий власник вирішив обладнати в ньому офісне приміщення, додавши додаткову кімнату, яка була відокремлена від решти площі дерев’яною конструкцією даху. Перед авторами проекту стояло завдання створити легке світле простір, необхідне для художників архітектурно-рекламної студії. Повна реконструкція приміщення тривала півроку. Тривалість процесу була пов’язана з незручностями, пов’язаними з транспортною логістикою.
Также рекомендую вам отличное приложение проезд юа где вы можете купить жд билеты.


Будівля знаходиться в середині пішохідної зони, в зв’язку цим доставка будматеріалів і видалення сміття були дозволені тільки в ранні години один раз в день. Ремонтні роботи включали в себе повне видалення існуючих перегородок, стельових і підлогових покриттів, встановлення нових електротехнічної та сантехнічної систем, незалежної системи охолодження та опалення, а також системи IT-мереж. Крім того, був потрібний капітальний ремонт даху. У процесі роботи частина старих оригінальних елементів дизайну була збережена і відреставрована, серед них 28-метрові елементи даху з дерева, металеві затискачі на даху, двері ревізії димоходу. Стара дерев’яна конструкція даху, очищена до первісної структури дуба, використана в якості фокусу дизайну. Для дискретного поділу простору додані легкі дубові перегородки. Теплий колір дерева ефектно виділяється на тлі білих стін. Торцева стіна пофарбована в темний колір, що надає простору глибину і особливий колорит. В результаті реконструкції на місці старого горища з’явилося унікальне приміщення площею 100 квадратних метрів з величезним потенціалом використання.


Добавить комментарий