Квартира з поетичним простором в Гонконзі


Реконструкція невеликої квартири площею 55 квадратних метрів в Гонконзі, Гонконг, виконана в 2017 році за проектом дизайнерської студії Sim-Plex. У минулому ця була тісна і темна квартира з нефункціональними зонами. Власник квартири працює на дому, він ІТ-фахівець. Його старий робочий кабінет був позбавлений природного світла і ізольований від решти площі, що негативно позначалося на спілкуванні з членами сім’ї.
Також замовити онлайн готові сонячні станції ви можете на сайті sun.zt.ua.


Автори проекту вирішили створити сучасну квартиру відкритого планування з гладкими текучими просторами, організованими навколо вітальні. Більшу частину внутрішніх цегляних стін довелося прибрати, що дозволило наповнити простір природним світлом. Була створена унікальна композиція змішаного використання житлового та робочого простору. В основу проекту лягла концепція дугової села, завдяки якій організовується вільне і поетичний простір, комфортне для перебування і забезпечує зв’язок між членами сім’ї.

Центром квартири є соціальна зона — вітальня і їдальня. Сільський будинок, виконаний у формі дуги, спирається на барну стійку і виступає в якості шлюзу, що з’єднує робоче і житловий простір. Барна стійка тягнеться уздовж стіни, плавно перетікаючи в робочу зону кабінету. Організований в дальньому кутку соціальної зони, кабінет забезпечує собі певний ступінь конфіденційності та, в той же час, звідси можна дивитися телевізор і спілкуватися з членами сім’ї, які перебувають у вітальні або їдальні. З іншого боку барна стійка згортає за ріг і веде в кухню, приховану за розсувними скляними дверима.

Візуальне відчуття потоку навколо «села» змодельовано через численні вигнуті світлові смуги і вигнуті шафи. Дуги і закруглені кути шаф покращують плавність і гладкість простору. Обідній стіл, виконаний зі світлого мармуру, робить простір елегантним і респектабельним. Цей матеріал повторюється в обробці дверей, що вели в санвузол. Завдяки світлій колірній палітрі, домінуючою в інтер’єрі, квартира здається дуже просторим і світлим. Головна спальня і дитяча знаходяться навпроти один одного в протилежному кінці квартири.

Між ними немає капітальної стіни, а розділяють їх вигнуті дерев’яні шафи з оригінальними мідними прикрасами. Яскраво-синій колір стін в спальнях підкреслює приватність зони і наповнює її свіжістю і чистотою. Завдяки зручним вбудованим шаф і телевізору, невеликі спальні виглядають стильно і привабливо.


Добавить комментарий