Реконструкція старого фермерського будинку в Англії


Реконструкція старого фермерського будинку в Вест-Вудберн, село Нортумберленд, Англія, проведена за проектом, розробленим Річардом Пендер, сином власників, і архітектором Деном Керром з MawsonKerr Architects. Проект отримав назву Shawm House, в буквальному перекладі слово Shawm означає «зігрітися».
Посмотреть цены на кирпичные дома в 20 минутах от Барнаула вы можете посетив сайт usadba22.ru.


Автори проекту вклали в це поняття не тільки фізичне, а й філософське значення. Річард Пендер не є професійним архітектором, він побажав взяти активну участь в створенні нового комфортного будинку для своїх старіючих батьків. Проект включав не тільки будівництво нового будинку, але і перебудову двору і знаходяться в ньому господарських будівель. Авторам проекту вдалося створити прекрасний сучасний будинок за принципом Passivhaus.

Новий двоповерховий будинок розташований на місці зруйнованого сараю за існуючим старим фермерським будинком. Дерев’яна структура, за формою нагадує сільський сарай, приєднана до існуючої кам’яній стіні. Для будівництва та оздоблення були використані місцеві натуральні матеріали — камінь і деревина модрини.

Будинок має просту геометричну форму, з усіх боків фасади «обгорнуті» суперізолірованним ковдрою і облицьовані деревиною модрини. Один з торцевих фасадів включає камінь. Будинок відповідає найвищим стандартам енергоефективності. Він включає в себе механічну систему вентиляції з рекуперацією тепла, пасивну сонячну енергію і використання місцевих і низьковуглецевих матеріалів.

Невеликий котел з біомаси забезпечує обігрів приміщень і постачає побутової гарячою водою взимку. Сонячна батарея живить будинок круглий рік, а дощова вода збирається і використовується для нехарчового використання. Крім того, будинок має пандуси, електричні жалюзі і управління дверима внутрішнього зв’язку. Інтер’єр будинку виконаний в сучасному стилі в світлій колірній палітрі з домінуванням деревини.

Він має велику кількість вікон і світлових люків, завдяки чому приміщення наповнені природним світлом. Нова будова пов’язано зі старим одноповерховим будинком, в якому після ремонту обладнані спальні приміщення і домашній офіс. Соціальна зона відкритого планування розміщена на другому поверсі, звідки відкривається панорамний вид на навколишній ландшафт. Будинок Shawm виграв чотири Регіональні нагороди RIBA, Національну премію RIBA і був включений в RIBA House of the Year 2017.


Добавить комментарий